Directeur-bestuurder

juli 2016 - heden
Stadhuismuseum Zierikzee

Op verzoek van de Raad van Toezicht van het Stadhuismuseum Zierikzee is Klinkaart bv in de persoon van Albert A.J. Scheffers gevraagd als om directeur-bestuurder het verzelfstandigde Stadhuismuseum in zijn eerste subsidieperiode een bredere basis te bezorgen door het verder te profileren. Vervolgens is hij door diezelfde Raad van Toezicht verzocht als directeur bestuurder door te gaan en de subsidie voor de periode 2020-2023 en 2024-2027 veilig te stellen.

september 2014 - juni 2016
Stadhuismuseum Zierikzee

Klinkaart is van september 2014 tot 31 december 2015 actief als interim directeur en kwartiermaker verzelfstandiging van het Stadhuismuseum Zierikzee. Klinkaart directeur-eigenaar Albert A.J. Scheffers opereerde in dezen als lid van het team van Twynstra Gudde Interim Management. 

Aansluitend blijft Albert Scheffers op verzoek van de Raad van Toezicht van het Stadhuisuseum Zierikzee aan als waarnemend directeur-bestuurder van de verzelfstandigde museumorganisatie en vanaf 1 juli 2016 als directeur bestuurder.

Meer over deze opdracht bij 03.1 Interim Management

 

Activiteiten als onderzoeker, onderzoeksbegeleider en uitgever

Tussen de opdrachten door verricht Albert A.J. Scheffers als historicus onderzoek naar de geschiedenis van het muntwezen van de Republiek der Verenigde Nederlanden en naar diverse (kunst-)historische onderderwerpen. 

In april 2013 promoveerde hij op de dissertatie getiteld: Om de kwaliteit van het geld. Het toezicht op de muntproductie in de Republiek en de voorziening van kleingeld in Holland en West-Friesland in de achttiende eeuw.

Scheffers beschikt over een groot (inter-)nationaal netwerk van universitaire docenten en onderzoekers. Hij begeleidt economisch en monetair historici, numismatisch geïnteresseerden en andere onderzoekers bij het interpreteren, verwerken en/of publiceren van hun resultaten.

Speciaal voor dit laatstgenoemde doel is op initiatief van Albert Scheffers de Stichting Uitgeverij Clinkaert opgericht, een 'not for profit uitgeverij' gespecialiseerd in publicaties op het gebied van numismatische en economische geschiedenis, van museumcatalogi en andere cultuur gerelateerde uitgaves.

Zie ook 03.4 Uitgeverij Clinkaert